Filmbröllop – bara i fantasin?

Filmbröllop – bara i fantasin?

Ber om ursäkt för avsaknad av blogginlägg i helgen, låg på sjukan med en blindtarm mindre och bröllopsinspirationen var inte allt för hög just då. Men nu är jag på tillfrisknande och självklart ska vi blogga lite om bröllop då!

I mitt soffliggarläge så hinner man se mycket film. Underbart! Särskilt filmer med romantik och kärlek. Idag fick det bli två klassiker (ja, för mig är de det!). De två sista filmerna i The Twilight Saga; Breaking Dawn 1 & 2. Oavsett vad man tycker om vampyrer och fantasy kan väl det inte undgått någon om det fantastiska kärleksdramat i filmerna. Jag tänker inte gå in mer på det nu 😉 utan fokusera på det magnifika bröllopet som äger rum i början på Breaking Dawn 1. För visst är det vackert även om det är på film?

Bild 1

Egentligen kan jag ägna minst 10 inlägg om bara klänningar men jag måste bara få stanna till en liten stund vid Bellas bröllopsklänning. Carolina Herrara designade klänningen och sydde upp den särskilt för filmen och för Bella (också känd som Kristen Stewart). 152 små klädda knappar prydde ryggen plus 17 stycken på vardera arm. I övrigt är klänningen sydd i satin och fransk spets. Magnifik om ni frågar mig. Filmen kom ju ut för två år sedan och jag tycker vi har ända sedan Ms Kate Middleton blev Hertiginna av Cambridge 2011 sett spetsprydda klänningar överallt. Exempelvis på Prinsessan Madeleine. Inget fel med det, det är ju supervackert!

Bild2bild3

På tal om klänningar, min favoritklänning från tv kommer jag dock avslöja för er i ett inlägg längre fram…

Varför stannar jag upp vid filmbröllop då? Jo jag tror nog att filmer kan ge inspiration och fina bilder om ens framtida bröllop. Jag menar inte att vi ska låtsas att vi är med i en film – för troligtvis har du det ännu bättre om du ska gifta dig på riktigt! Men inspiration kan man hitta överallt. Har ni något filmbröllop som ni inspirerades/inspireras av?

Film kan ju också ge tips på musik för bröllopet. Min syster och hennes man (på tal om Twilight) valde Christina Perris låt A Thousand Years som ingångslåt på sin vigsel. Mycket stämningsfullt och vackert! För övrigt hade jag och min man också filmmusik på vår vigsel: I Don’t Want To Miss A Thing med Aerosmith som är med i filmen Armageddon (1998). Det var makens önskelåt och visst är det en fin text i den.

Så poppa en kastrull (eller påse i micron) popcorn och ladda upp med dina favoritbröllopsfilmer!

Kram från Ottilia som strandar i soffan någon dag till

There are no comments

Kommentera