Ida Sjöstedt åt folket

Ida Sjöstedt åt folket

Vackra fröken Sofia skred in med pappa Erik i Slottskyrkan iklädd en alldeles underbar Ida Sjöstedt-kreation.

Dagarna innan bröllopet hördes spekulationerna om att det möjligtvis var så att Ida Sjöstedt hade fått äran att klä den blivande prinsessan. Sofia bar ju Ida Sjöstedt på Nobelfesten också. Och mycket riktigt var det Ida som hade designat klänningen som Sofia bar.

Vilken dröm också. Lång ärm (yes, yes, yes)! Jag hoppas att den trenden växer sig starkare, är trött på tubklänningar (som övrigt väldigt få verkligen passar i). Klänningen är gjord i en crêpe i helsiden som dubblerats med italiensk sidenorganza. Spetsapplikationerna i couturespets av José María Ruiz på brudklänning och släp är handklippta och sedan handbroderade i Ida Sjöstedts ateljé i Stockholm. Slöjan i tunn brudtyll är även den handbroderad med applikationer av skir bomullsspets. Jag tycker att den var fantastiskt vacker och den var nog något sådant man kunde tänka sig Sofia i. Den passade henne perfekt.

Det är ju självklart roligt att hon bar en svensk designer. Ida startade sitt märke 2001. År 2011 och 2014 vann hon Damernas Världs pris Guldknappen. Det som jag gillar med valet av designer, som en del modegurus hävdar var nästintill självklart, är att det ändå är en tillgänglig designer. Det svämmar över med bilder från studentfirande tjejer klädda i vita spetsklänningar från Ida Sjöstedt. Inte så vanligt att man beställer en klänning från Lars Wallin eller Per Engsheden bara sådär. Förra året på min systers bröllop var jag själv klädd i en härlig blåsa från Ida Sjöstedt.

Jag tycker att Sofia gjorde ett bra val och hoppas att få se henne i fler klänningar a la Ida Sjöstedt.

Sofia-klänning-3
Sofia-klänning-1

 

Vill bara flika in om diademet!! Det var ett nytt diadem och en gåva från kungen och drottningen till Sofia. Ska bli intressant att höra mer om detta framöver. (Foto Stella Picture)

Här är jag och min syster på min systers bröllop för ett år sedan. Kände mig riktigt fin i den klänningen.

fest-små-7426

Ottilia

There are no comments

Kommentera