#intercannonentalwedding mitt ute i ingenstans

#intercannonentalwedding mitt ute i ingenstans

När den första semesterveckan kom för min lilla familj så var det inte avslappning som gällde utan uppladdning för bröllop! Det var dags för Amanda och Austin att få varandra.

Vi kom till Vaggeryd redan torsdag lunch och då välkomnade solen oss och mamma Cornelias goda fika. Det var dags att skapa en dream venue. Vi var fyra engagerade värdar och en drös med engagerade familjemedlemmar och bruden och brudgummen själva då (och två bebisar).

Sakta med säkert framställdes en venue som från ett pinterestfoto. Kommunens julgransslinga hängde i taket och skapade en särskild stämning. Och fast vi var mitt ute i ingenstans (nästan) så byggde Scandinavian LED Solutions med Christoffer i spetsen upp en grym LED-skärm som helt plötsligt gav lokalen en helt annan prägel. Häftigt.

Eftersom jag och min man och två vänner fått förmånen att vara värdar under bröllopsdagen hade vi lite fix att slipa på och lämnade lokalen på eftermiddagen. Vi fick fina rapporter om att den såg ut precis så som det var tänkt. (Tack för bra samarbete Carpviks! Superkul)

På fredagseftermiddagen var det dags för övning i Byarums kyrka som ligger lite norr om Vaggeryd. Brudparet hade hittat kyrkan en bit fram i sin bröllopsplanering och från början var det inte tänkt att vara där men det blev nästan för bra för att vara sant när det visade sig att Amandas gammelmorfar var döpt i den kyrkan. Han var konstnär och har även målat en tavla som föreställde kyrkan. Mycket passande och fint. Bröllop blir ju alltid lite extra när några väl valda traditioner får ta plats.

kollage4

Austin som var en av huvudpersonerna under helgen är från USA och hade kommit några veckor innan för att vara med i de sista förberedelserna inför bröllopet. Amanda och Austin kommer att bo och leva i USA framöver men bröllopet skulle ske i Sverige. Alltså skulle denna vigsel vara på engelska och brudparet hade satt sin prägel på vigseln.

Under fredagskvällen dundrade en hel hög med människor in i brudens föräldrars hem. Mamma Cornelia som stod med sleven med potatisterrine i högsta hugg hade fullt upp och hon fick en tallrik med libanesisk mat på diskbänken att äta i mellan varven. Vi andra satt överallt i hela huset. Jag smet iväg tillsammans med Ellen och Klara som hade i uppdrag att ta hand om och serva Amanda hela hennes bröllopsdag. Vi finslipade det sista på våra tal och sedan var det dags att bege sig till sina sängar. Ellen och Klara fick vara kvar och jag åkte vidare. Det var ett förväntansfullt och nervöst brudpar vi lämnade.

Så var det alltså dags för bröllopsdag. 18 juli 2015. Bruden och tärnor plus hjälpredor, fotografer och videografer skötte sig för fullt i Jönköping. Det var sminkning, frisörbesök samt fotografering innan det var dags. Amanda & Austin valde att make a moment vid sitt första möte under dagen och det filmades och fotades såklart.

Just vid det här tillfället befann jag mig i kyrkan, vi skulle sjunga igenom det sista inför vigseln. Så småningom började gästerna komma och vi värdar stod redo att ta emot dem. Vi delade ut vigselprogram som var försedda med en liten påse fylld av blomblad som sedan skulle kastas på brudparet. Solen sken på oss och alla var glada för att det fina vädret var med. Kyrkan fylldes med familj, släkt och vänner. Klockan tickade mot tre och inget brudpar syntes till. Inte heller några hjälpredor eller fotografer. Strax efter tre kom de dock jäktande. Rosiga av kärlek och nervösa över kommande händelse. De strålade av lycka och redo för att bli vigda.

I mitt fall var det dags att ta några djupa andetag och fokusera. Jag hade nämligen fått äran att sjunga på vigseln och däribland på ingångslåten. Tack o lov att jag hade möjlighet att hälsa och se Amanda innan vigseln, då kunde jag fokusera på att sjunga och inte fälla en tår för att hon var så vacker. Det gjorde så många andra ändå, hihi. Ingångslåten var Turning Page av Sleeping at last. Ni som kan era soundtrack vet att det är den som spelas när Bella går fram till Edward i Twilight Breaking Dawn part 1, fantastisk låt med andra ord.

Vigseln fortsatte och brudparet svarade I do och ja till varandra när min pappa Ola ställde den stora frågan. Sedan fick vi höra deras egenskrivna löften som alla lyssnade förundrat till. Vackra ord som har betydelse för hela livet.

Tillsammans med brudgummen från mitt senaste blogginlägg sjöng jag låten Come to me med Goo Goo Dolls. En låt som betyder mycket för brudparet. Låten spelades på en flygplats när Austin var på väg till Amanda och det var ju alldeles perfekt att den framfördes på deras vigsel. Gifta blev de och vandrade (snabbt) ut till Strawberry Swing med Coldplay. De smet upp på kyrkläktaren och gästerna fick gå ut ur i kyrkan för att snart gratulera de nygifta. Vi passade på att krama om dem innanför kyrkdörrarna (förmåner man har när man är värd). Sedan välkomnade vi de ut till jubel och blombladskastning.

kollage1
Ottilia-7
Det var dags för festligheterna på Sjöbogården. Gästerna bjöds på bål och nachos och rödbetschips när de anlände och mingelnivån var hög. Brudens pysslande under hela våren visade sig med snygga detaljer och genomtänkta idéer.

Och maten, jag kan inte blogga om detta bröllop utan att nämna maten som var lagad av brudens mamma Cornelia. Vi bjöds på förrätt, huvudrätt och en chokladpralin för att söta till det. Förutom själva grillningen av lammfilé och grönsaker som skedde på plats av Håkan och Patrik så var allt gjort i Cornelias kök… hon kanske inte hade gjort osten och chokaldpralinen själv… men typ allt annat. Vi åt alla med god aptit!

kollage2

Festen bjöd på vackra, fina och genomtänkta tal även filmer från några av Austins vänner från Oklahoma. Amandas ”90-gäng” utmanade brudparet på hur väl de kände till varandra och det bjöd minst sagt på många skratt. Amandas gymnasievänner sjöng en alldeles för passande sång om bruden. Det var en fantastisk stämning i den gamla ladan.

Istället för den klassiska bröllopstårtan var det farmor Lailas ostkaka och Cornelias sju sorters kakor som sötade till våra magar. Så gott! Parantes: av fyra bröllop i sommar är det bara ett som haft bröllopstårta… är det en nedåtgående trend?

kollage3
När klockan närmade sig midnatt släckte vi ljusslingan och lät LED-skärmen skapa stämningen. Innan dess var det dock dags för brudvals som ackompanjerades av Muses Blackout. Till denna del hade bruden bytt om från sin bedårande egensydda tvådelade klänning till en spetsblåsa av Ida Sjöstedt. Hon tog även av sig sina guldiga Swedish Hasbeens och dansade barfota med sin man. Snart stämde Amandas föräldrar in i dansen och tillslut var det valsande par över hela golvet. Amanda bjöd även upp sin nyblivna svärfar och det rörde oss alla.

Efter det satte dansgolvet igång på riktigt och det var fullt ös i ett par timmar till brudparet lämnade oss för att åka vidare in i natten. Då var vi trötta i fötterna men lyckliga! Om ni vill ha playlist från dansgolvet är den här.

Det enda negativa med bröllopet, det är att jag nu måste acceptera att min bästa vän sedan lekis ska flytta till andra sidan jorden med sin amerikan. DET är sorgligt. Men också lyckligt. Inga avstånd är för långa för äkta kärlek och det har Amanda och Austin bevisat. Ett bedårande brudpar!
En varm sommardag mitt ute i ingenstans börjar deras gemensamma resa och den kommer att ta dem vidare till många spännande äventyr.

Ottilia

There are no comments

Kommentera