Månadens bröllopsbild!

Månadens bröllopsbild!

Ibland bara köra man på och ”fotar – redigerar -levererar – repeat”, sommaren är lite så med alla härliga bröllop. Men så sitter man där på jobbet en vanlig, grå, regnig och mycket stormig måndagkväll i Varberg. Plötsligt dimper det ner ett mail från ett brudpar som gifte sig i somras. ”Hej, ville bara tala om att en av bilderna blivit månadens bröllopsbild på bröllopsguiden”… och så tackar dom för att jag fotat deras dag.

Det är då jag inser att jag inte bara fotar för att det är kul att trycka på en knapp, eller för att det är någon familjemedlems intresse, eller för att jag kan tjäna pengar på det. Nej jag fotar för att fånga ögonblick och stunder som man aldrig kan få tillbaka. Så mycket lättare det är att minnas om man har en eller flera bilder som till hjälp. Och fångar man även känslorna runt händelsen, skratten, tårarna och den varma stämningen precis så som personerna upplever det, då har man ju lyckats med sitt uppdrag.

När ni väljer fotograf till ert bröllop, tänk till en extra gång. Fundera ut vad ni vill ha för bilder och på vilket sätt ni vill använda dom. Kanske vill ni göra en stor fotovägg, eller så vill ni bara ha några bilder i ett album. Ni kan välja världens dyraste och proffsigaste fotograf, men kan ändå bli missnöjda om den inte lyckas fånga er stil och personlighet. Det är absolut ett supertips att boka tid med lite olika fotografer för att få en bild av hur dom jobbar, kolla på tidigare jobb och ställ frågor kring hur fotografen tänker och gör. Då kan ni få en bild av personen som kommer vara med er under bröllopsdagen och om det känns bra så bokar ni, annars väljer ni någon annan. Så enkelt är det, det är så viktigt att ni känner er bekväma under en av dom största dagarna i ert liv.

Thomas och Sofie som är på bilden som hamnat som månadens bröllopsbild på bröllopsguiden har själva skickat in bilden och skriver om sitt bröllop, gå in och läs deras berättelse här. Där berättar dom om hur lång tid dom lagt på planeringen för att allt skulle bli perfekt. Dom berättar om hur regnet öste ner hela förmiddagen och skräcken i hur det skulle gå med deras utevigsel. När dom just gett upp hoppet och börjat planera för att vigas inomhus istället, då spricker solen upp. ”Thomas och hans bestmen och de gäster som sovit över på gården natten innan slet som djur för att få fram alla stolar, blomsterbågen och altarlöparen. Vi hade drömt om en utomhusvigsel, och en utomhusvigsel blev det, i den otroligt vackra grönskande miljön på gården, där solen tittade fram lagom till att prästen började prata.”. Det blev en fantastiskt fin vigsel, jag bjuder här på några bilder från deras fantastiska vigsel och några goa bilder från gårdens vinkällare. Läs mer om Äskad Gård här, fantastisk plats att gifta sig på och ha sin fest.
IMG_2355 IMG_2387 IMG_2508 IMG_3134-2 IMG_3141-2 IMG_3173 IMG_3316-3

IMG_3363

IMG_3333-2

Vi hörs snart igen!
/Erica

There are no comments

Kommentera