Nyströms – förberedelserna

Nyströms – förberedelserna

Hej på er!

Snart är tomten här, är det inte konstigt att december swishar förbi som ett snabbtåg varje år? Medan mars typ går i slowmotion? Konstigt det där.

December startade i ett rasande tempo då det bara var några dagar kvar till vårt bloggbrudpars bröllop! Som ni säkert läst tidigare så var ju femte december det gyllene datumet.

Bröllopet skulle äga rum i Lidköping, brudens födelsestad. På onsdagen begav sig brudparet från Varberg och strålade samman med sina familjer i Lidköping. Jag och Erica tog bilen på torsdagsmorgon för att vara på plats kring lunch. Jag skulle ju tillsammans med brudgummens syster rodda festligheterna under lördagen och tyckte självklart att det var skönt att vara på plats i tid.

collage3Framför allt fick vi ju möjlighet att hjälpa till på olika sätt när det var dags för fixet i festlokalen. Erica hade också en del spaning att göra på snygga och bra fotovenues inför lördagen.

Bland det första vi fick göra när vi kom var att fixa 300 rispåsar… ja vi hade faktiskt tidigare hjälpt Emelie med dessa 300 påsar, redan i början på november faktiskt… men de var glömda i lägenheten i Varberg. Utan möjlighet att få upp dem. Så så var det med det. Men det gjorde såklart ingenting. Det var trevligt att hjälpas åt med pappor, mammor, farmödrar och syskon.

Sen var det dukning och pyntning som gällde i festlokalen för de flestas del. Brudgummen himself var dock upptagen med att göra sås. Gustaf är för er som inte vet det en riktig kock. Och såsen till bröllopet var ingen annan betrodd att göra än han själv. Så X antal timmar så kokade han sås på löpande band, och värt det var det! Mums!

collage2 Collage1

IMG_3324 IMG_3330

Fredagen hade sedan länge varit vigd för att brudparet skulle hinna ”landa” (internt skämt som även kom upp i brudens fars tal) och vara med sitt följe. Så det som Emelie och Gustaf ville ha koll på under torsdagen behövde vara klirrat då. Och som ni kanske redan förstått så har vi ju att göra med Mr and Mrs ”allt-under-kontroll” (förutom rispåsar) så det var planerat in i minsta detalj. Riktigt bra!

Och allt under kontroll var det… även om det var lite darrigt ett tag när de 50 granarna som skulle agera bordsdekoration helt plötsligt var helt slut en vecka innan de skulle hämtas. Men Emelie är en riktig grym en så det löste sig och femtio granar fanns på plats på torsdagen när det skulle skapas festvenue. Allt går!

Under fredagen skulle det också äga rum ett vigselrep i kyrkan ute på Kållandsö, närmare bestämt Otterstads kyrka. När vi var på väg till kyrkan på fredagen fick vi njuta av en fantastisk vy när vi närmade oss kyrkan, krispigt och kallt med solen i perfekt läge. Som en dröm! Det var fint att vi kunde njuta av det då, för på lördagen hade stormen Helga bestämt sig för att ta ton, mer om det i nästa inlägg.

collage5 collage4

Vigselrepet gick prima och där fick även jag möjlighet att stämma av de sista detaljerna för morgondagen. Blommor till tårtan skulle fraktas hit, bilar dit, nycklar fram och tillbaka, panikinhandla skor osv. Precis så som det ALLTID är dagen innan ett stort bröllop. Trots månader av planering. Men det är ju också det som är charmen med stora festligheter. Har man inte någon stress dagen innan så har man förmodligen glömt något. Kanske…

Hursomhaver. Bruden åkte in till staden med sina tärnor, brudgummen till svärföräldrarnas stuga med sina bestmans och uppladdningen kunde börja! Snart skulle den lyckligaste dagen i deras liv börja!

I nästa inlägg bjuder vi på bilder från porträttfotograferingen!

Vi hörs!

Ottilia

There are no comments

Kommentera