Nyströms – första mötet

Nyströms – första mötet

Lördagen den femte december 2015. Det var äntligen dags för bröllopet som vi planerat, längtat och sett fram mot så länge. Särskilt brudparet såklart. Ända sedan Gustaf lurade med Emelie från bröllopsmässan på Alla Hjärtans Dag har nog planeringen surrat i huvudet på de båda.

Som jag skrev i förra inlägget hade Helga bestämt sig för att komma till staden. Och vädret rår inte ens den mest erfarne event managern på, och inte hoppfulla brudpar heller. Det är bara att gilla läget. Och det gjorde vi. Även om vi inte stannade ute mer än nödvändigt.

Bruden befann sig tidigt på morgonen hos frisören. Det var dags att bli ompysslad och stylad. Emelie fick en enkel men smashing frisyr. Perfekt för henne och perfekt för klänningen.

kollage1 kollage3 kollage2

Och ska vi inte prata lite klänning nu också… W O W! Så snygg, så rätt, så magisk. Klänningen signerad Zetteberg couture, den första klänningen som Emelie faktiskt provade i sin jakt efter the one. Fantastiskt fin spetsliv med trekvartsärm (på vanligt språk, det heter säkert något mer fancy i modevärlden). I ryggen går klänningen ner i en V-ringning, mycket smakfullt. Sidenband i midjan med ett skirt släp med lager tyll. En dröm helt enkelt och så rätt om ni frågar mig. Jag har skrivit det förr… klänning med ärm är här för att stanna. Keep that in mind om du är på jakt.

kollage4 kollage5 kollage6

Vid halv tio kom brudens bror Wiktor för att hämta upp bruden + tärnor. Då var dock varken brud eller tärnor klädda. Vilket tydligen är mer regel än undantag att alla är klara i rätt tid, enligt säkra källor från fotografen. Gustaf och hans bestmens gjorde sig iordning på sitt håll och vid halv elva var det dags för bruden och brudgummen att mötas.

Emelie och Gustaf pratade tidigt om att platsen där dagens första möte skulle ske skulle vara utanför kyrkan i Otterstad i allén. Och trots att regnet kom från sidan så att inga paraplyer hjälpte föreslog Erica vänligt att brudparet skulle köra på sin ursprungsplan. Det var ju faktiskt detta de drömt om länge. Och dagens brudpar var inte rädda för regn och blåst så första mötet blev mitt under stormen Helgas blåsande. Men med varmaste känslor då de lyckliga tu fick se varandra i bröllopsskrud.

kollage7 kollage8 kollage9

Sen fortsatte följet till ett annat fotoställe på Kållandsö. Där fångade Erica bilder vid en vit panelvägg som agerade kuliss.

Som jag tidigare skrev kan vi ju inte styra över vädret och det var brudparet väl medvetna om och Erica också så redan på torsdagen bestämdes det att Läckö slott var en given plats att fota på. Läckö slott grundades på 1200-talet men är ett minne från Sveriges stormaktstid då familjen De la Gardie huserade där. Det är ett fantastiskt vackert slott och fick utmärkelsen Sveriges vackraste slott 2001. Slottet är säsongsöppet för allmänheten och sommartid anordnas utställningar, konserter och operor där. Till detta hör också att Emelie arbetat där flera somrar och är ju i princip uppvuxen en kortare båttur därifrån så det kändes helrätt att fotas där. Även bruden far jublade över detta. Denna tid på året är det stängt men Emelie löste så att en jourpersonal kom och öppnade och i och med det hade Erica och brudparet tillgång till hela slottet. Inte dåligt alls. Det var dock en utmaning då slottet var mörkt och väldigt kallt. Inte perfekta förhållanden kanske. Men med ett förälskat och coolt brudpar, ett gäng glada tärnor och bestmans och en grym fotograf går allt och fantastiska bilder blev det.

kollage10 kollage11 kollage12 IMG_4065 kollage13 kollage14

Halv ett var fotograferingen klar och brudparet begav sig iväg för lite pastasallad som uppladdning för den stundande vigseln.

I nästa inlägg kommer mer om det…

Vi hörs!

Ottilia

There are no comments

Kommentera