Är det bäst att gifta sig på sommaren?

Är det bäst att gifta sig på sommaren?

Vilket ruskigt höstväder det är ute! Men jag såg faktiskt två stycken jag följer på instagram som varit på bröllop igår. Bröllopssäsongen är inte över än. Fast nu för tiden undrar jag om den någonsin är över när det gäller årets årstider och bröllop? Jag har varit på flera vinterbröllop och till och med bröllop i gråaste mars. Min kompis föräldrar gifte sig i mars för x antal år sedan, deras anledning var att det är ju perfekt att göra något kul just i de kanske lite tråkiga månaderna på året. Bra idé!

Annars är augusti den absoluta bröllopsmånaden enligt Statistiska Centralbyrån och det kan jag nog intyga. För två år sedan var jag och min man bjudna på hela fem bröllop på fyra veckor i augusti och september. Det var intensivt men underbart såklart! Vackra och härliga bröllop alla fyra och jag fick möjligheten att använda hela fyra olika klänningar!

Fran-host-till-sommarbrollop

Själv gifte jag mig som sagt i maj, vilket var perfekt enligt mig. Jag slapp fylla sommaren med planering, haha. Ärligt talat så var det riktigt bra att gifta sig i maj, under den tiden studerade jag på högskolan och hade ganska flexibelt med tid. Därför gick planeringen bra tror jag. En del tycker nog att det är smidigt att ha sommaren tillgodo för eventuella planeringsinslag och därför passar augusti bra. Vilket jag absolut kan hålla med om.

Oavsett vilken månad man tänkt gifta sig är det säkert mycket att stå i hur som helst. Det som är positivt med ”lågsäsongen” är att potentiella festlokaler är enklare att välja mellan och mer tillgängliga. En del leverantörer har fördelaktiga erbjudanden där man kan spara pengar om man skulle vilja det. Dessutom ger det utrymme till att vara riktigt kreativ när det gäller dekorationer, fototeman eller andra inslag som kanske är självklara på sommaren. Jag tror även som min kompis föräldrar sa att det kan vara roligt att gifta sig i en månad då inte så många andra gifter sig, man får utrymme och gästerna tycker kanske att det är extra roligt att gå på festligheter. Det finns mycket att lägga in i pros and cons-listan för val av månad för bröllop.

Har du planer på ett vinterbröllop närmar det sig såklart med stormsteg (om det är redan i år) och ni har förmodligen datum, tid och plats klart! Kanske även bokat in allt annat som behövs för er stora dag. Är du kanske som majoriteten av brudpar och ska gifta dig till den varmare delen av året så känns det kanske fortfarande långt borta… men jag kan lova er: Det gååååår foooooort! (Ding dong ding dong). Är det några vinterbrudpar där ute? Skriv gärna en kommentar och berätta om er stora dag!

I veckan fick vi också de glädjande nyheterna att prinsen ska gifta sig med sin Sofia den 13 juni nästa år. Härligt säger jag och laddar redan för en heldag i soffan (eller i Stockholm). Både Vickans och Maddes bröllop följdes med stor hängivenhet och det lär inte bli mindre denna gången när snyggprinsen ska få sin prinsessa. Mer om detta längre fram!

Bilderna i dagens inlägg är från ett härligt höstbröllop Erica fotograferade förra året. Vi älskar nytänk och här valde brudparet att ha sin vigsel utomhus, och istället för bröllopsmiddag hade dom picknick i en park!

Ha en härlig dag! Vi hörs!

Kram Ottilia

There are no comments

Kommentera