Att baka sin egen bröllopstårta betyder otur?

Att baka sin egen bröllopstårta betyder otur?

I mina blogginlägg här på Erica of Sweden blir det högt och lågt gällande bröllop. Ibland kommer det handla om ”Är detta rätt?”, ”Vad ska jag säga till min svärmor som aldrig tycker samma som mig?” eller ”Måste jag ha högklackat på vigseln?”. Idag tänkte jag dock skriva om något som oftast anländer lite senare under självaste bröllopsdagen nämligen BRÖLLOPSTÅRTAN!

Tårtor finns i alla dess olika färger, smaker, former och utföranden. Den tårtan man kanske först tänker på är tårtor i olika våningar. Nu förtiden blir ofta tårtan olika hög beroende på för hur många den är beställd. Förr var det inte så… då hade höjden på tårtan betydelse och skulle visa hur många barn brudparet skulle få. Tänka sig att man skulle få veta det på bröllopsdagen.

Annat skrock angående bröllopstårtan var att det skulle betyda otur om bruden själv bakade tårtan. Det låter väl ganska osannolikt men oavsett är nog de flesta glada om de slipper undan just bröllopstårtebaket. För en del räcker det med att man ska säga ja!

Dock är det ofta mycket grubbel kring vad den ska smaka och hur den ska se ut. Det kan i och för sig vara en rolig del av processen – att gå på tårtsmakning. Oftast är konditorerna väl medvetna om vilka smaker som passar ihop (ibland känns det som allt funkar med allt) och kan ge alternativ på olika idéer. Ta er en funderare men blanda inte in för många i valet, smaken är ju som baken.

Att tänka på är att vara ute i god tid! Även om själva tårtan är en färskvara är det en process som behöver förberedelser och ni som prövat på att baka tårta hemma vet att det är många moment att ta sig igenom. Beställ tårtan i god tid helt enkelt!

Har du en bild hur din tårta ska se ut – ta med den till konditorn!

Allergier förekommer mer ofta än sällan – fråga konditorn om förslag för allergiker eller om ni helt enkelt kan göra en tårta som alla kan äta av.

Vem ska hämta tårtan eller ska den levereras till er bröllopsfest – var NOGA med kontaktperson om tårtan ska lämnas hos er, skönt att slippa få ett samtal från konditorn det första efter att man sagt ja!

När vi gifte oss dumpade vi den klassiska bröllopstårtan och bjöd på Cupcakes till alla gäster. Dock på en tårtställning! Jag tyckte det var roligt att göra lite annorlunda. Vi gick inte ifrån traditionen om att skära tårtan tillsammans för överst hade vi valt att ha en liten bröllopstårta också! Det var min bästa kompis mamma som gjorde alla cupcakes och tårtan. Vilket jobb – men så fint det blev!

 

img_0710.jpg img_0708.jpg

Har ni fantiserat om er bröllopstårta eller kommer det som ett ont måste i planeringen?

Här kommer en härlig tårtkompott från Ericas bröllopsfotograferingar!

img_0705.jpg img_0711.jpg img_0706.jpg img_0707.jpg

Kram Ottilia

There is 1 comment


Kommentera