Att välja datum till sitt bröllop

Att välja datum till sitt bröllop

Då var mässorna över för den här gången. Nu sitter jag hemma i soffan med en kopp kaffe i handen och tänker tillbaka på mässorna som varit. Så kul det är att få träffa alla som går i bröllopstankar och höra om era bröllopstankar. Det finns ju mycket traditioner kring bröllop men väldigt många tänker mer och mer utanför ramarna. Det ska blir så spännande att se vad ni hittar på till sommarens bröllop, klädsel, dekoration och upplägg på dagen. Jag blir alltid glad av lite nytänk, det är kul att fota!

Jag måste säga att augusti är den absolut populäraste månaden för bröllop. Både i år 2017 och nästa år 2018. Till er som går i bröllopstankar men inte bestämt datum än tänkte jag komma med ett litet tips. Det finns en del som tycker det är viktigt det här med datum. Jag har aldrig stött på så många som planerar bröllop på samma datum tidigare. Det absolut populäraste datumet för bröllop 2018 är den 18 aug. Men varför det kanske ni tänker nu. Jo det är för att det blir 180818. Varje år när det finns liknande datum så blir dom populära, precis som 2007 när 070707 blev det mest populära datumet. Det är ju inte så ofta det händer. Och jag håller med om att det är en liten rolig detalj.

Men till mitt tips då. Vill ni ha ett populärt datum som 18 aug 2018, var ute i god tid! Ni måste boka ALLT i väldigt god tid, typ nu. Så om just det datumet inte är så viktigt för er skulle jag nog ändå råda er till att sikta in er på ett annat datum. Det är ju tråkigt om ni inte lyckas få med viktiga saker för att frisören, floristen, lokalen, kyrkan, prästen osv. redan är bokade. Dessutom är det stor risk att era gäster blir bjudna på fler bröllop.

Så tänkt till en extra gång när ni väljer datum. Det är lättare att boka allt till bröllopet om ni väljer ett datum som inte är riktigt så populärt. De två sista helgerna i maj och hela augusti måndag är hetaste månaderna för bröllop. Jag ser en trend i att många väljer att gifta sig andra månader som april, september och oktober. Vinterbröllop är ju också fantastiskt vacker…

There are no comments

Kommentera