Du doftar så gott!

Du doftar så gott!

Den här tiden på året är ju naturen som en enda stor parfymfabrik. Syrener, liljekonvalj och flera andra godingar sprider härligheter omkring sig. Underbart!

Dofter är ju speciellt. Det skapar en känsla tycker jag. Typ som att svett, mögel och avlopp inte är så nice men att blommor, bullbak och bebisar är väldoftade.

Och det är ju så att doftminnet är ett av människans tidigast utvecklade sinnen. Och när du känner en doft från när du var liten exempelvis så skickar den signaler upp till reptilhjärnan som kanske ger dig en viss känsla när du luktar på just den doften.

Ingenting får mig att associera till min födelsedag och skolavslutning som syrendoft. Jag blir nästan tårögd när de första syrenerna slår ut i maj.

Detta tog jag till vara på när jag gifte mig och är ett tips till blivande brudpar. Några veckor innan mitt bröllop gick jag och inhandlade en ny parfym. Som jag gillade självklart och som jag tyckte passade de kommande festligheterna. Jag använde den då och självklart på min bröllopsdag. Och nu när jag känner den doften nu för den mig direkt tillbaka till maj 2011. Parfymen jag köpte var Calvin Klein Eternity Summer. Jag har flaskan kvar och ibland luktar jag på den för att ge lite flashbacks.

Det är ett litet kul sätt att spara minnen i hjärnan. Även om vi självklart förespråkar bilder som minnen (bloggar ju ändå hos en fotograf) så är det något speciellt att lagra minnet på det sättet i hjärnan, nästan som en liten hemlighet. Ett litet tips är också att du behöver ju inte köpa den största flaskan, det räcker ju med en liten om du inte blir alldeles beroende av doften.

Det var dagens tips från mig!

Ottilia

There are no comments

Kommentera