HEN PARTY!!

HEN PARTY!!

Bukett av husgerådspryttlar? Njaaa… om det inte är en väldigt matlagningstokig brud men annars känns det kanske lite förlegat? Men möhippa är inte förlegat utan är ju hur aktuellt som helst! Från att ha varit en kväll för tjejer i en bastu så har det nu ökats till en fullspäckad dag med aktiviteter från morgon till kväll/natt. Gärna med ett galet överraskningsmoment i början.

Möhippor alltså… dagen då tjejerna går all in med den blivande bruden. Kanske är det tärnor, någon syster eller nära vän som håller i dagen. Men det brukar vara smidigt att det är ett mindre gäng som gör det. Lite liknande den amerikanska bridal showern. Fast om vi tänker efter, hur många privata facebook-grupper har man inte varit med i? ”Nu är det dags för möhippa, dagens upplägg…”. Ja jag har själv varit värd för en del.

Vad gör vi då på möhippan? Alltså det här är tycke och smak. Antingen så har du fem möhippor på en säsong, eller så har du en. Det avgör både för finess, ekonomi och nya idéer. Det behöver inte betyda att den sommaren du går på fem behöver vara sämre. Men för att inte varje möhippa ska se likadan ut kanske det är viktigt med lite tankeknölsgnuggning.

De senaste möhipporna jag har varit på har i alla fall innehållit de här bitarna:

  • Överraskningsmoment
  • GOD frukost
  • Uppdrag (dags att skämma ut sig lite medan kompisarna fnissar bredvid)
  • Någon form av gruppaktivitet
  • Mysig kväll med middag, prat och mys

Jag tror nog att de flesta känner igen sig i detta upplägg? Och det tycker jag är bra. Precis som bröllop är det oftast någon form av mall vi behöver utgå ifrån för att veta vad vi gör. Sen skiftar plats, aktiviteter och BRUD såklart.

Sen är det ju det där med ”skämmiga” kläder? Alltså hu. Jag var först ut i mitt kompisgäng att gifta mig. Jooo jag tackar jag. Det var nätstrumpbyxor, hotpants, body i silkestyg (som var minimini), rosa morgonrock, slöja, för stora skor och rött läppstift. Det var en pina som hette duga ska jag be och få tala om. Jag skämdes på stan i de kläderna, skämdes på gocart och ja på lite andra ställen. Efter den dagen lovade jag mig själv att aldrig klä någon av mina kompisar i sådana hemska kläder. Och jag tror minsann att jag hållit det. Men att spöka ut bruden är jag helt med på, på ett eller annat sätt. Jag har kompisar som fått vara snygga med slöja, utklädda till tanter, captain america och prinsessor.

IMG_2932

För ett par helger sen var det dags för vår bloggbrud att hippas. Hennes tre tärnor stod för dagens planering och vi var ett glatt gäng tjejer (typ 20) som taggat för Emelies möhippa. Eftersom Emelie bor i Varberg så behövde möhippan vara någorlunda nära. Två av Emelies tärnor bor i Göteborg och det är ju endast 40 min bilresa mellan så det var ju perfekt. Men att plocka henne i Varberg var planen. Klockan åtta samlades vi några lokala brudar plus tärnorna för att smyga oss in i Emelies lägenhet. Gustaf var med på master planen och hade fixat en nyckel till oss. Med frenetiskt plingande på dörren gjorde vi nog henne lite nervös. Därefter öppnade vi själva och mötte Emelie som var på väg ut i hallen med tjo och tjim (hm… vad är det för uttryck?). Hon blev mycket glad och det verkade som att hon kände sig redo. Och mycket riktigt så hade hon det på känn att detta var dagen.

Efter lite osnygga kläder på kroppen (för Emelie) så begav vi oss till Göteborg. Där väntade resten av tjejerna samt en megabrunch i en av tärnornas lägenheter. Mysigt och gott! Sen blev det fixelifix med cupcakes som skulle dekoreras av oss tjejer för att Emelie skulle ha något med sig till uppdragen på stan!

På eftermiddagen var det dags för skrattkurs. Emelie fick för sig att vi skulle ta sprutor hos en doktor (??) så hon blev lättad när vi bara skulle skratta. Haha! Det var en rolig eftermiddag men vi alla var nog lite uttömda på energi när vi kom tillbaka till lägenheten. Då passade det utmärkt med en mysig middag tillsammans. Och sen en lååååång frågestund med the bride to be. Där vi fick reda på många roligheter – bland annat Emelies känslor för svärmor (som var varma och fina, no worries Ulrika!) och om Gustafs längd är en tillgång eller ett problem. En helmysig kväll helt enkelt med mycket skratt.

Möhippor alltså. Det viktigaste enligt min mening är bruden ska känna sig uppskattad och uppmärksammad. Sen är det väl skojigt om kompisarna runt omkring har kul också!

Nu är det inte många dagar kvar till dagen D för Emelie och Gustaf. Det är fullt ös framöver och sen väntar en välförtjänad bröllopsresa för de nygifta tu.

Fortsättning följer…

 

/Ottilia

There are no comments

Kommentera