Konsultation

Konsultation

För en vecka sedan satt vi ner med vårt bloggbrudpar Emelie och Gustaf. Det var dags för fotokonsultation och jag passade på att vara med för att smyglyssna.

Emelie och Gustaf är som sagt i slutfasen i bröllopsplaneringen. Om jag räknar rätt så är det ENDAST 51 dagar kvar. Bråda tider både för Tomten och brudparet. Det som är kvar i planering är mest ”att-göra-punkter”. Träffa frisör, florist, känna på klänningen en extra gång, göra bordsplacering, laga mat etc etc etc. En hel del såklart men de stora grejerna är ju spikade sedan ett tag tillbaka. OSA-datum är förbi sedan ett tag och nu borde den kompletta gästlistan vara klar.

För Erica är det självklart viktigt att vara på det klara med hur dagen är planerad att se ut. Särskilt när det är en heldag som gäller som det gör den femte december.
På detta bröllop är bruden och brudgummen på olika ställen och gör sig i ordning och ska inte ses förrän senare på förmiddagen.

Kollage1

Den största fällan under bröllopsdagen är att man tror att man har mer tid än vad man faktiskt har. Det är nästan alltid så att det någon gång under dagen är så att klockan går snabbare än den borde. Den här tiden har en tendens att försvinna när man exempelvis sitter i en bil på väg till fotografering, eller ifrån. Därför är det bra att vara generös med tiden i sin planering. Att hinna med mysig frukost, mysig påklädning, mysig biltur, mysig fika, mysigt toalettbesök, mysig hit och dit så får man nog planera in en vigsel som är senare på eftermiddagen/kvällen. De två bröllop jag var inblandad i somras hade också några kritiska punkter och det händer ju såklart och är ju inte hela världen. MEN om man är tidsfascist och vill ha en välplanerad dag då är planering av tid att föredra.

Emelie och Gustaf är såklart på det klara med detta men det är värdefullt att sitta ner och prata om tider och stunder med fotografen. Hon vill ju göra ett bra jobb och måste ha förutsättningar för detta. Det diskuterades fram och tillbaka om trevliga och betydelsefulla fotoplatser där fotograferingen kan äga rum. I december är det ju vanligtvis inte snö men visst hade det varit fint med snövita bilder. Troligtvis kommer vädret inte bjuda på 20 grader och strålande sol och utifrån de förutsättningarna får man planera på vilket sätt man vill ha bilderna. Erica har ju fotat vinter innan så det blir inga problem men en extra tröja under jackan kanske är att föredra (för Erica alltså). Emelie och Gustaf hade lite idéer och Erica gav några också. Verkade som att de kom fram till några riktigt trevliga potentiella platser och bilder. Resultatet av detta kommer självklart senare.

Kollage2 Kollage3

Vi hann även gå igenom när i vigselakten kyssen ska komma, vilka gäster som måste komma på bild tillsammans med brudparet, om det är några videografer som också kommer vara angelägna om att fånga brudparet i deras bästa stund. Vi pratade även om varför man ber gästerna att inte ta bilder med sina iPhones under vigselakten. Den största anledningen är ju att gästerna faktiskt ska vara på plats och uppleva den fina stunden tillsammans med brudparet och inte genom sin nya iPhone 6S. En annan viktig anledning är ju att; hur kul är det att ha bilder från vigseln med bara massa smartphones på alla bilder? Så fotoförbud under vigseln it is.

CPdFTTdWwAAUHaw

Det närmar sig som sagt med stormsteg den stora dagen men än har vi blogginlägg att bjuda på! Vi hörs framöver!

 

/Ottilia

There are no comments

Kommentera