Om solen inte kommer till oss, får vi åka till den (läs Kroatien)

Om solen inte kommer till oss, får vi åka till den (läs Kroatien)

Sommaren tjugohundrafemton levererar inte mycket sol till Sverige. Vilken katastrof. Lite spontant (sådär spontana två kontrollfreaks kan vara) bestämde vi oss ganska plötsligt för att nu drar vi. Jag bokade om lite jobb och mamma började planera för vad hon skulle packa. Mammas kusin Inger fick nys om att vi ville till solen, plats spelade ingen roll, vi ville bara ha sol. Så plötsligt satt vi där en söndagskväll alla tre i slutet på juni och bokade resa. Kroatien fick det bli, mamma hade varit där någon gång för trettio år sedan, men hon mindes knappt något. Det var allt vi visste om Kroatien.

Vi hamnade på ön Krk och i den charmiga lilla staden Baska. Stadens stolthet är öns mest omtalade strand som är 1800 meter lång och är en av de längsta och renaste i Adriatiska havet. Dock var inte stranden den bredaste. Så varje morgon innan frukost promenerade någon av oss ner till stranden för att breda ut våra handdukar och lägga lite stenar på för att dom inte skulle blåsa iväg. Kom man ner till stranden efter kl 10 så fanns det nämligen ingen plats kvar. Därefter köptes det nybakt frukostbröd i någon av stadens små bagerier.

Som en klassisk semesterfirare kollade jag dag 1 upp alla sevärdheter och andra roliga saker som fanns att syssla med under veckan. Men dag nr 2 slog semesterlunket in och jag slogs av ett lugn och trötthet som heter duga. Jag njöt av att inte göra någonting och det gick tyvärr inte över innan vi åkt hem. Så vi gjorde inte mycket mer än att klättra upp på ett berg och kolla på en liten kyrka och dess vackra utsikt under en blåsig dag.

Om jag då ska ge Krk ett betyg, utan att egentligen ha gjort så värst mycket å ön. Det var billigt, många supermysiga restauranger och jag hörde talas om från en öbo att staden Krk (ja den heter samma som ön) hade ett stort köpcenter och lite mer att hitta på. Så vetskapen om att det fanns mycket att göra om man ville höjer ju betyget en aning. Jag funderar redan nu på om jag kanske ska åka tillbaka i höst, när det inte är så varmt så man måste bada var tionde minut. Det är ju ett bra betyg att man vill tillbaka. Jag ger Kroatien och ön Krk 5 av 5 möjliga.
IMG_0182 kollage1 IMG_0187 IMG_0186 kollage4 IMG_0579 IMG_0593 kollage5 IMG_0438 IMG_0440 IMG_0433 IMG_0453 kollage3 kollage2 IMG_0219 IMG_0214

Medans jag varit på semester har Ottilia gift bort ytterligare en vän. Snart ska ni få läsa om och se bilder från det härliga bröllopet!

/Erica

There are no comments

Kommentera