När ska vi fotografera porträttbilderna?

När ska vi fotografera porträttbilderna?

Hej på er! Det var ett tag sedan sist, vi har hunnit landa efter bröllopsfeber i Göteborg. Så roligt att prata med några av er! En bröllopsmässa är verkligen ett glatt ställe, alla är glada och tillmötesgående. Extra kul var det ju att våra vänner förlovade sig mitt på alla hjärtans dag. Superkul!

Idag tänkte jag fundera lite över porträttbilderna och fotograferingen av bröllopet. Passar kanske sig när jag bloggar hos en bröllopsfotograf.

MariaKristian-11-11 MariaKristian-12-12

MariaKristian-13-13

MariaKristian-15-15

Jag såg en hög härliga bilder på brudgummens första reaktion när han fick se sin brud på bröllopsdagen, uppklädd och i sitt allra vackraste. Detta var inte i samband med vigseln utan vid ett tillfälle innan. Att ha en fotograf som diskret tar bilder vid detta tillfälle tycker jag är supervackert. Snacka om att fånga ögonblicken! Jag och min man ville ”inte ses” innan vigseln var dags. Därför var vårt första möte i kyrkan och det var väldigt fint och stämningsfullt. Men ibland och ganska ofta enligt mina erfarenheter kan rent praktiska frågor spela in om hur man vill ha det på sin bröllopsdag.

MariaKristian-18

MariaKristian-23

Om man vill ta porträttbilderna innan vigseln så är kanske ett alternativ att göra en liten fin stund av det och på så sätt få massa härliga bilder. Något som jag tycker är viktigt i val av bröllopsfotograf är att fotografen kan fånga känslorna, det kanske låter lite klyschigt men jag tror att detta kan underlätta. Särskilt för de som inte alls känner sig bekväma med att stå framför en kamera.

MariaKristian-28

MariaKristian-27 MariaKristian-29 MariaKristian-32

 

En fördel med att fotograferas mellan vigsel och middag/fest är att man får längre tid och mindre stress under förmiddagen. Tycker jag. Dessutom kan man börja dagen tillsammans med sina tärnor/marskalkar eller familjer. Men nackdelen är å andra sidan att man kan känna stress efter vigseln och innan middagen. Även om fotograferingen känns som en viktig stund är det ändå många som väntar på en och det är smart att tänkt igenom hur det där ska gå till. Tänk på att en porträttfotografering, utomhus, tar en timme om man ska fånga lite olika bilder och kanske flera olika miljöer. Och jag lovar dig att du vill ha bilderna sen när dagen är över!

Hur som haver, det finns många fina ögonblick att fånga under bröllopsdagen. Första mötet är ett sådant och det tycker jag att man kan lägga lite extra krut på!

 

ericaofsweden-1 ericaofsweden-2 IMG_0019-2

IMG_0030 IMG_0028IMG_0026-2 ericaofsweden-9

 

Vi hörs!

Ottilia

There are no comments

Kommentera