Nyströms – vigseln

Nyströms – vigseln

Så närmade sig klockan 14:00 och det var snart dags för dagens höjdpunkt: vigseln. Som jag nämnt tidigare visade sig inte Kållandsö från sin bästa sida och vinden ven och regnet pissade bokstavligt talat ner. Men vädret styr inte humöret, särskilt inte en sådan här dag.

Strax innan ett anlände jag och vigselkoordinatorn till kyrkan. Snart kom även brudparets föräldrar som var taggade och uppklädda. Vi gjorde oss redo för att ta emot gästerna.

Brudparet hade en jättetrevlig idé som gåva till gästerna när de anlände till kyrkan. Alla fick varsin liten papperpåse fylld med ett vigselprogram, de nygjorde rispåsarna och två chokladbitar för att hålla humöret upp hela vigseln. Mycket trevligt och uppskattat av gästerna. Så de delades ut när gästerna sakta men säkert tog sig in i kyrkan. I bakgrunden spelades utvald musik från högtalarna och stämningen var förväntansfull!

Det var mycket gäster som skulle få plats och bruden och brudgummens far agerade seaters. Snart var nästintill alla gästerna på plats och brudparet meddelade att de var på ingång.

Dörrarna drogs igen och brudparet ställde upp sig tillsammans med sitt följe. Vackra som aldrig förr med gnistrande ögon och köldfrusna ansikten, eller bara rosiga av kärlek?

1 2 3 4

 

Under klockringningen gick vigselförättaren och brudföljet in. Och snart hördes tonerna från Beauty and the beast, har dock ingenting med brudparet att göra mer än att det är fantastiskt fint musikstycke. Och det tror jag alla tyckte som stod upp i bänkraderna när Emelie och Gustaf gick ner för altargången. Jag har skrivit det förr och skriver det igen, att få viska lycka till till brudparet innan de går in i kyrkan är en av de bästa grejerna. Så mycket glädje och kärlek och allvarsamhet i samma stund. Fantastiskt.

Hur ska jag med några ord kunna beskriva vigseln som skedde? Jag tror nog helt ärligt att det är den vigseln jag varit på som innehållit så mycket fantastisk musik. Vid flera tillfällen fick i alla fall jag svälja en gång extra för att inte börja gråta. Underbar musik helt enkelt. Särskilt låten som brudgummen skrivit och som hans syster satt musik till: Vi är för evigt! Jag kan inte beskriva den mer än fantastisk. Grymma musiker och sångare gav verkligen vigseln guldkant!

5 6 7 8 9 10

Och självklart var det alldeles speciellt när brudparet fick säga ja till varandra och presenteras som paret Nyström till jubel och applåder.

Utgånglåten var This will be med Natalie Cole. Då kunde vi inte stå still utan var nästan på väg att dansa i raderna. En komplett glädje att få dela denna speciella stund med brudparet!

Brudparet dansade ut och fick sen privat krama sina familjer och ta en stund tillsammans innan de gick genom en allé kantad av risregn, vattenregn och blåst! Iväg mot kvällens fortsatta festligheter!

11 12

Vi hörs!

Ottilia

There are no comments

Kommentera