Popup studio – Hur fungerar det?

Popup studio – Hur fungerar det?

För ungefär ett år sedan började jobba med min studio hemma hos kunden och införde begreppet popup studio. För er som inte hört talas om detta innan så är det precis som det låter en studio med ben. Ditt vardagsrum förvandlas till en professionell fotostudio på bara 10min. Framför allt har jag använt det i syfte av att fota små barn i studio fast på hemmaplan. Alla älskar det. Barnen känner sig trygga med att vara hemma och föräldrarna slipper packa in alla i bilen. Win win!

Vad jag förstått så är det lite svårt att föreställa sig hur detta går till, hur mycket plats behöver man, vad är det för bakgrund och behöver man ha något hemma. Det är enkelt, det du som kund behöver göra är att plocka undan ett soffbord, någon fåtölj eller ingenting. Studion behöver en yta på 2x3m, 2m i bredd och 3m på längden. Jag har stativ som håller upp en rulle med papper som jag rullar ut på golvet, samt ett stativ med en blixt för att ge ljus. Allt ljus jag behöver kommer från blixten. Studion behöver alltså inte placeras vid andra lampor eller fönster, det går bra ändå jag ställer den där det finns plats. Rullen med pappersbakgrunden är lång, efter varje fotografering klipper jag av delen som blivit smutsig och slänger. Ni behöver alltså inte vara rädda för att den ska smutsas ner med spyor, kiss eller annat. 😉

För att förtydliga ännu mer så har jag gjort en liten film med hur det kan se ut när jag kommer hem till er. Och för att vara ännu mer tydlig. Studion får plats hos nästan vem som helst. I filmen befinner jag mig i en 45kvm liten lägenhet med snedtak, funkar utmärkt!

Nu när ni vet att ni får plats med popup studion hemma hos er kanske ni blev sugna på att boka in en fotografering. Maila mig på erica@ericaofsweden.se så bokar vi in en tid!

 

Trevlig kväll på er!

/Erica

There are no comments

Kommentera