Prinsesskronor och myrtenkvistar

Prinsesskronor och myrtenkvistar

Jag nämnde i förra inlägget jag skrev att jag skulle på en del i bröllop i sommar. Ett som vi alla har möjlighet att mer eller mindre delta i är ju Prinsen och Sofias bröllop den trettonde juni.

Jag blev väldigt glad när SVT fick sända hela konkarongen med festen på slottet också! Så skojigt. Jag kommer i alla fall sitta bänkad för att kolla. Särskilt efter alla vackra kläder som kommer synas i bild.

Inför alla bröllop är det ju lite hyschhysch vilken klänning bruden ska bära. Det är inte ofta bruden postar en bild på instagram för att visa brudklänningen innan den stora dagen. Och så är det ju det med att brudgummen inte ska se den innan själva bröllopsdagen för att det skulle innebära otur. Det där tror jag inte ett skvatt på men däremot är en det en ganska trevlig grej att inte BG har fått se klänningen för den ultimata WOW-effekten.

När det gäller kungliga bröllop är det ju ännu mer tyst om brudklänningen. Jag är tveksam om Sofia ens visat sina bästa kompisar den redan nu omtalade vita (helt säkert) skruden. Kronprinsessan bar ju en pärlvit brudklänning av dubbelsidig sidenduchesse med fem meter släp, designad av hennes favoritdesignern Pär Engsheden. Till den bar hon kamédiademet som brudkrona och drottning Sofias spetsslöja. Madeleine bar en Valentino i plisserad sidenorganza med elfenbensfärgad Chantillyspets. Hennes diadem var Drottning Silvias stråldiadem och det var prytt med kvistar av apelsinblommor.

avicklanning avicdaniel-620x470 madeleine-wedding-dress-430x788 Madeleine1

 

Det där med diademen tycker jag är intressant. Drottningen fick bära ett diadem dagen innan sitt bröllop med kungen och Victoria och Madeleine bar det första gången när de fyllde 18. Så det är speciella grejer detta. Jag är nyfiken på vad Sofia kommer att ha, för något blir det alldeles säkert. För er som inte känner er så bevandrade bland diademen i kungahuset så är det en del av den Bernadotteska stiftelsen. Så kungafamiljen äger inte smyckena privat utan får låna dem. Dock har de ändå vissa smycken som de äger själva. Ett diadem som jag skulle tycka var intressant om Sofia hade är det som kallas för Prinsessan Madeleines Akvamarindiadem. Det tillhörde från början drottning Louise (1889-1965) och har bland annat burits av Hagasessorna. Smycket består som namnet antyder av en akvamarinsten och flera små diamanter. Det tycker jag hade varit häftigt men jag tror nog ändå att det blir någon mer gnistrande sak på Sofias huvud.

645@70 SilviaBrudSlöja

 

Klänningen då? Jag hoppas på något spektakulärt. Vad vi sett i trenderna tidigare så är det ju boom så fort prinsessorna burit en särskild stil. Hur mycket spets har det inte varit sen Madeleine bar sin underbara klänning? Min önskeklänning för Sofia hade gärna fått vara något i stil med hennes blivande svärmors brudklänning. Gärna med armar men jag är tveksam om det blir så. Gärna en svensk designer också såklart! Ja jag är ingen modeguru men väääldigt nyfiken. Ska bli spännande.

Halva nöjet med bröllopet är ju även att se gästernas klänningar. Kommer ni förresten ihåg Chris systrars hattar?

 

Jag laddar för fullt för en helkväll framför tvn den 13onde juni.
Ottilia

There are no comments

Kommentera