Septemberbröllop på Åminne Bruk

Septemberbröllop på Åminne Bruk

Sista helgen i september styrde jag kosen mot Värnamo för ett underbart höstbröllop. Dagen innan bröllopet var det mycket fix för det blivande brudparet. Jag snodde dom en timme för att prata igenom bröllopsdagen. När jag kom till Åminne var förberedelserna i full gång, borden skulle dekoreras och lamporna pyntas. Vi promenerade runt bygnaderna och kollade fina platser att fota på både ute, och inne på det gamla bruket. Sedan tog vi en sväng till kyrkan och därefter lämnade jag dem för att få piffa klart inför den stundande dagen.

Bröllopsdagen bjöd på strålande solsken, det var en perfekt dag för bröllop. Jag blir alltid lite nervös inför sådana här jobb, ja alltså jobbet som bröllopsfotograf. Även om jag fotograferat så mycket bröllop att jag tappat räkningen för flera år sedan, så infinner det sig alltid en liten nervositet. Jag dubbelkollar allt i kameraväskan flera gånger om, minneskort, batteri, reservkamera, putsar objektiven, ja allt måste vara i ordning och på sin plats. Men just den här dagen var kameraväskan redan dubbelkollad tusen gånger och allt var redo. Jag hade ju åkt till Värnamo dagen innan bröllopet så nervositeten började släppa. Med en förväntan och glädje lämnade jag nervositen hemma och begav mig till vigseln.

Det blev en känslosam vigsel med både skratt och tårar. Det var nog inte ett öga torrt när brudens bror plötsligt under en av solosångerna reser på sig, går ut från sin bänkrad, fram på scenen och överraskar alla med att ta en mikrofon och sjunga. Saken är den att jag inte minns vilken låt det var. För just vid detta tillfället hade jag smugit upp i predikstolen för att fånga en perfekt bild på brudparet som då stod vända mot mig. När jag såg brudparets reaktion, glädje blandat med tårar av överraskningen. Då kunde jag inte hålla tårarna tillbaka. Jag fick krypa ner och in i ett sidorum för att torka bort tårarna, ta ett djupt andetag och fortsätta fota. Ja ni vet, det är så en vanlig dag på mitt jobb kan se ut.

Efter vigseln hade vi gott om tid för fotografering, så häftig miljö att fota i. Det blev massa fina bilder i den underbara höstsolen.

Idag bjuder jag på lite favoritbilder från Sara och Anders bröllopsdag.

Kollage1 Kollage2 Kollage3 Kollage4 IMG_8978 Kollage5 IMG_9154 Kollage6 Kollage7 Kollage10 Kollage8 Kollage9 IMG_9870

Jag måste ha världens bästa jobb.
Vi hörs snart igen!

/Erica

There are no comments

Kommentera